Lancering Reynaertkamishibai

In de lente van 2020 – meer bepaald op 1 april – zou het Reynaertgenootschap met ‘Aprilvossen’ tijdens enkele publieksbijkeenkomsten een Reynertkamishibai lanceren. De lockdown en de daarop volgende coronamaatregelen noopten ons tot een alternatieve werkwijze.
Odisee Campus Waas kreeg met Aprilvos(sen), Reynaert in de spiegel in april een online les voor de studenten die later in het lager onderwijs zullen lesgeven. Op 12 oktober maakten meer dan 50 nieuw ingestroomde leerlingen kennis met de Reynaertmaterie aan de hand van de theorie van  ‘Cultuur in de spiegel’.
De Reynaertkamishibai is inmiddels ter beschikking gesteld van de Wase bibliotheken en is via deze weg bovenlokaal inzetbaar in scholen en verenigingen.

Kamishibai is een vorm van Japans verteltheater. Aan de hand van twaalf fraaie prenten van de Wase kunstenares/illustrator Ilse Praet – die beurtelings in een houten theatertje getoond worden – komt het Reynaertverhaal tot leven.

Interesse om het Reynaertverhaal aan de hand van de kamishibai te vertellen? Raadpleeg dan de online versie hieronder en ga hiermee aan de slag. Deel je foto’s en je ervaringen op onze FB-pagina en inspireer zo andere liefhebbers.