Rondom kerst 2023 vindt in Fabrique Unique te Alkmaar een live-hoorspel plaats van hét meesterwerk uit de Middelnederlandse letterkunde: Reynaert de Vos, naar het boek van Frits van Oostrom. In een compleet nieuwe bewerking op rijm nemen theatermakers en muzikanten Herman Link, Ton Nieuwenhuizen en Mirjam Morsch u mee in dit spannende, grappige én actuele verhaal over macht, leugens en hebzucht.

Geheel in kerstsfeer is te zien hoe de vos na al de door hem begane misdaden gedaagd wordt aan het hof, maar keer op keer ontsnapt door slimme listen te verzinnen en zwakheden van zijn opponenten uit te buiten. De Reynaert-wereld wordt bevolkt door op zijn minst zeer twijfelachtige individuen, en opportunisme is aan de orde van de dag. De makers verkennen in hoeverre dit verhaal een spiegel is voor ons als mens, zowel in de Middeleeuwen als nu. Want ondanks al die eeuwen ‘beschaving’, zijn de karakters uit de Reynaert en hun (gebrek aan) morele afwegingen misschien wel herkenbaarder dan ooit.

De voorstelling is te zien van 22 tot en met 24 december om 20.30 uur, en op 25 december in een matinee-editie om 15.30 uur. Op 24 en 25 december kunt u tevens genieten van een eenvoudig buffet voorafgaand/ na afloop van de voorstelling. Voor kaartjes en verdere info: www.reynaertdevos.nl.