Tiecelijn-redactielid Lisanne bracht een bezoekje aan De Bastei in Nijmegen en de tentoonstelling ‘Naar het Rijk de Fabelen’. De vos leidde haar rond langs zeven verschillende dieren. De tentoonstelling biedt informatie over mythes en fabels over deze dieren, maar biedt ook feitelijke informatie. Zo leer je onder ander dat een haas wel 75 km per uur kan halen, dat de pauw maar liefst 150 veren in zijn staart heeft en dat een mier wel 50 keer haar eigen gewicht kan dragen.

Door de speelse audiofragmenten en verschillende spelletjes is de tentoonstelling erg geschikt voor kinderen. Zo kunnen ze memory spelen bij het lammetje en spoorzoeken met de mier. Om de beleving van de dieren te ervaren gebruik je in de tentoonstelling niet alleen je ogen, maar ook je handen, oren en neus. De expositie is dan ook mede mogelijk gemaakt door het VSBfonds en de Katholieke Stichting voor Blinden en Slechtzienden.

Aan het einde van de tentoonstelling kun je met een gouden knikker aangeven welk dier het meest een nieuw imago verdient. Zoals het een redactielid van Tiecelijn betaamt, stemde Lisanne voor de raaf, wiens slimheid wel meer aandacht mag krijgen.

De vrolijke beestenparade is nog tot 29 januari 2023 te zien in De Bastei. Voor meer informatie: https://www.debastei.nl/nl/exposities/2022/naar-het-rijk-der-fabelen