In de nazomer van 2018 pakte Het Geluidshuis uit met zijn veertiende hoorspel. Na eerdere geweldig amusante ervaringen met onder meer De Bremer Stadsmuzikanten en De Rattenvanger waagden zij zich dus aan de interpretatie van Reinaert de vos.
De reeks Heerlijke hoorspelen is een concept van Mark Borgions, Koen Brandt, Philip Maes en Paul Wauters. Elk pakket bestaat uit een mooi uitgegeven en fraai geïllustreerd boek met een bijbehorende en geanimeerde luister-cd waarin tekst en lied elkaar afwisselen.

Knap vertolkte humor in Dwaasnederlands

Het boek is mooi uitgevoerd en bevat naast de beschrijving van de belangrijkste personages ook de liedteksten en een eigengereide verklarende woordenlijst. Aan de hand van de illustraties kan je het hoorspel volgen terwijl de cd speelt. Onderaan op de bladzijden staan handige verwijstekentjes die de hoofdstukken en de liedjes aanduiden.
Het hoorspel volgt – zoals we gewoon zijn van Het Geluidshuis – niet helemaal de oorspronkelijke versie van het verhaal waarop het gebaseerd is. Er zijn wat zijsprongen en wat extra’s die het verhaal in een gewijzigde context plaatsen en erg leuk zijn voor kinderen en jongeren. Ook de personages werden aangepast aan de tekstbewerking. De taal en het gebruikte begrippenkader zijn hedendaags en spelen in op de actualiteit. De conversaties tussen de personages zijn speels en gelardeerd met humor. De achterplat van het boek geeft prijs dat het verhaal niet op rijm is gezet en dat het niet in het Middelnederlands wordt gebracht, maar in het Dwaasnederlands van Het Geluidshuis. De luisteraar is bij deze gewaarschuwd.

Volgens de producent is het hoorspel geschikt voor kinderen van 6 tot 106 jaar. Dat kan kloppen, met als aanvulling dat het leuk is voor de kinderen maar dat het entertainmentgehalte voor meeluisterende tieners en volwassenen een stuk groter is. Met stemmen van acteurs en zangers als Wouter Hendrickx, Filip Peters, Liesa van der Aa, Koen de Graeve, Gène Bervoets, Herbert Flack en vele anderen kun je erop vertrouwen dat er geen schelle en ergerniswekkende kinderstemmetjes aan te pas komen.

Een aanrader om in klasverband én gezinsverband te luisteren, te bespreken en te verwerken in een les!

Een teaser vind je hier

Alle info en mogelijkheden om het luisterverhaal aan te kopen vind je via deze link