Het Reynaertverhaal is voor veel Vlamingen en Nederlanders geen onbekend gegeven. In het Waasland en het Land van Hulst duikt de vos op vele plaatsen op in het landschap, in de vorm van fraaie beelden, straatnamen en fiets- en wandelroutes. Het Reynaertgenootschap richt zich op de studie van Reynaertteksten, op educatie en onderwijs.
Het middeleeuwse dierenepos, met de sluwe en snode vos in de hoofdrol, is uiterst bruikbaar voor diverse toepassingen in de onderwijspraktijk. Het is een onuitputtelijke en dankbare bron om er in de klas mee aan de slag te gaan. In 2023 kreeg het Reynaertverhaal een ‘venster’ in de Canon van Vlaanderen. Neem zeker een kijkje op www.canonvanvlaanderen.be/events/reynaert-de-vos.

Deze bundel met lestips wil de Reynaertmaterie op een speelse manier ontsluiten. De educatieve en creatieve mogelijkheden van het verhaal zijn onbegrensd. De uitgave is een pluklijst van diverse toepassingen, door begeleiders en lesgevers naar eigen inzicht te gebruiken en te verbinden, bijvoorbeeld tijdens een projectweek rond Reynaert. Het Reynaertverhaal leent zich ook bijzonder goed om er mee te werken binnen het kader van Cultuur in de Spiegel.