You are here

Erfgoeddag - 26/04/2015

ERF! HET DNA VAN EEN VOS
OP ZOEK NAAR LITERAIRE EN ANDERE (STADS)VOSSEN

Op Erfgoedzondag, 26 april 2015, organiseerde het Reynaertgenootschap een geslaagde stadswandeling in zijn thuisbasis Sint-Niklaas met bezoek aan o.a. de ex-libristentoonstelling in het Vrouwenhuis en afsluiter aan het SteM.

Onder leiding van Rik Van Daele genoot een select publiek van 22 personen van een goed gevulde ochtendwandeling. De tocht startte in de Bib op het Hendrik Heymanplein. We bekeken er het textiele Reynaertkunstwerk van Hilde Metz, de Arts and Crafts Movement panelen (uit ca 1894) van Henri Verbuecken, enkele recente bibliofiele Reynaertaanwinsten uit de collectie van de Bibliotheca Wasiana en een raaf van graffitikunstenaar Roja.

Langs het parcours ontdekten we verder een gigantisch Reynaertglasraam van Georges Staes uit 1965 in het stadhuis. We genoten van 'De vos, de raaf en de kaas' van Jef Burm, gebracht in het Sinekloaes door Rik Van Daele in het Jef Burmpark.

We namen vervolgens een kijkje bij onze vrienden van Graphia in de ex-libristentoonstelling in het Vrouwenhuis. Als afsluiter konden we terecht in het SteM, waar we in het breigoedmuseum nog een mooi extraatje ontdekten en waar we genoten van de schitterende cartoontentoonstelling van Karl Meersman. 

Een fotoverslag vind je op onze FB-pagina.

Dank aan alle aanwezigen voor hun interesse en enthousiasme. Volgende afspraak in oktober voor onze stiltewandeling!