You are here

25/10/2020 - Stiltewandeling Rupelmonde

'Dag van de stilte' is een jaarlijkse campagne die de waarde van vertragen, verstillen en kwaliteitsvolle aandacht in Vlaanderen, Brussel en Nederland maatschappelijk aan de orde stelt. Op zondag 25 oktober 2020 gaat in heel Europa de wintertijd in, een ideaal moment om de stilte op te zoeken en Reynaertpaden te verkennen.

We focussen ons op onze zintuigen in een boeiend landschap. We gaan op zoek naar de begraafplaats van Coppe, de karekiet, de letterzetter, de otter en Pancer de bever, Mercator, de Spaanse getijdemolen, de Reynaertmuur en het beeld Reynaert torenwachter. De ingrediënten van de tocht staan vast: een korte historische toelichting bij de omgeving en de landschapsontwikkelingen in dit nieuwe landschap, voorlezen uit literaire teksten, een stukje traject dat in stilte wordt afgelegd … En hopelijk vinden we de stilte ook daadwerkelijk.

We starten om 10 uur aan het beeld Reynaert torenwachter onder de toren van de Graventoren. We verzamelen aan het toeristisch infokantoor in de Nederstraat (parkeren kan op de Markt of in de Nederstraat): https://www.google.com/maps/@51.126374,4.2919554,3a,75y,156.61h,75.74t/data=!3m6!1e1!3m4!1sAxzdjUn6_r4bp-jDF3Y20w!2e0!7i13312!8i6656

Breng aub goed schoeisel en een mondmasker mee. We beperken de groep van deze begeleide wandeling tot maximaal 15 personen vanwege corona.
Met deze stiltetocht geven we oproep aan de vraag om op zondag 25  oktober – de dag dat we naar het winteruur zijn teruggekeerd (dit jaar kan het nog steeds!) – even terug te keren in en naar onszelf.  

Na de tocht staat dit jaar helaas geen jenevertje klaar.

Inschrijven voor deze gratis wandeling kan via een mailtje naar info@reynaertgenootschap met de aanduiding van het aantal deelnemers.
Enkele dagen voor de wandeling
(wellicht donderdag of vrijdag a.s.) ontvangt u nog een mail met meer informatie en de definitieve bevestiging.
Over de stilte:
http://www.portaalvandestilte.be/