You are here

Lancering Reynaertkamishibai / samenwerking met Odisee - 12/10/2020

Lancering Reynaertkamishibai

Het Reynaertgenootschap heeft als doel de studie en beleving van de ‘matière renardienne’ te bevorderen. Ze heeft daarbij bijzondere aandacht voor de naleving van het internationaal befaamde en verspreide Middelnederlandse dierenverhaal ‘Van den vos Reynaerde’. Die inzichten zijn heus niet alleen bestemd voor specialisten. Het genootschap brengt de vossenverhalen nu ook op maat van kinderen, jongeren, studenten en senioren. Voor deze groepen ontwikkelt zij een kamishibai, een vorm van Japans verteltheater. Dat is uiteraard gebaseerd op het Reynaertverhaal, en steunt op twaalf prenten van de Wase kunstenares/illustrator Ilse Praet.

 

Oorspronkelijk waren er diverse publieksbijeenkomsten voorzien waarop de bezoeker Reynaert kon komen (her)ontdekken.
De lockdown en de daarop volgende coronamaatregelen noopten ons tot een alternatieve werkwijze.

Odisee Campus Waas kreeg met Aprilvos(sen), Reynaert in de spiegel in april al een online les voor de studenten die later in het lager onderwijs zullen lesgeven.
Op 12 oktober zullen de nieuw ingestroomde leerlingen een volledige dag besteden aan 'Cultuur in de spiegel'. De Reynaertmaterie zal een belangrijk deel uitmaken van deze lesdag.

De Reynaertkamishibai wordt in een latere fase ter beschikking gesteld van de Wase bibliotheken en is via deze weg bovenlokaal inzetbaar in scholen en verenigingen.

BijlageGrootte
Image icon Hofdag_Ilse Praet2.38 MB