You are here

800 Krijtvossen 800 - een terugblik

Wat startte met een eerste aftastende gesprek voor de zomervakantie van 2016, mondde op vrijdag 24 maart 2017 uit in een succesverhaal tijdens de apotheose van '800 Krijtvossen 800' in Sint-Niklaas. 
526 kinderen van de 2de graad basisonderwijs uit 8 Sint-Niklase scholen namen deel aan het traject en werkten samen een gigantische tangramvos uit in stoepkrijt op de grootste markt van het land. De leerlingen van het 3de en 4de leerjaar doorliepen samen met hun leerkrachten een parcours dat bekroond werd met een oorkonde en de titel 'Krijtvos'. 

Het initiatief kon rekenen op medewerking van projectpeter Meneer Zee, de inzet van studenten van de lerarenopleiding van Odisee o.l.v. Hilde Van den Bossche en de creativiteit van leerlingen van het 5de en 6de jaar van de kunsthumaniora Forum Da Vinci o.l.v. Ilse Bats.
Melvin Vanderstylen van Pretty Fly zorgde voor de verbinding van moderne technologie aan het dierenepos uit de middeleeuwen.

Met al die aandacht kan Reynaert alleen maar in z'n nopjes zijn. Na 800 jaar nog steeds springlevend en vandaag weer razend actueel in het Waasland. En met 526 kleine Krijtvosjes is de naleving voor de volgende generatie verzekerd.  

Image may contain: one or more people and outdoor 

Met dank aan Berkenboom Ankerstraat, Berkenboom Heistraat, Broederschool Driegaaien, Broederschool Nieuwstraat, Heilig Hart Tereken, OLVP Plezantstraat, Sint-Carolus en SJKS uit Sint-Niklaas voor het enthousiasme en de inzet. Samen maakten wij er een onvergetelijke dag van.

Het project haalde het nieuws, o.a. van TV Oost. Wij verzamelden enkele indrukken van het gebeuren op onze Facebook pagina, en willen deze graag met onze volgers delen. De foto's voor de albums werden ter beschikking gesteld door Rik Van Daele, Ronny Smet, Catherine De Craene, Willy Feliers en Melvin Vanderstylen. Wie meer informatie wenst, kan steeds contact opnemen via mail: info@reynaertgenootschap.be.