You are here

Huisstijl en logo

PERSBERICHT NIEUWE HUISSTIJL EN LOGO VAN HET REYNAERTGENOOTSCHAP
Het nieuwe logo van het Reynaertgenootschap, en de daarbij horende verfijningen van de huisstijl, werden ontworpen door Lies Van Gasse (Sint-Niklaas, 1983, officiële website http://www.blauhaus.tk/). Zij studeerde illustratieve vormgeving aan Sint-Lucas in Antwerpen enschilderkunst aan de Accademia di Brera in Milaan. Zij is ondertussen een gevestigde literaire waarde in de moderne Nederlandstalige poëzie en publiceerde reeds diverse bundels en graphic novels. In 2013 publiceerde samen met Annemarie Estor ‘Het boek Hauser’, wat ook leidde tot in indrukwekkende tentoonstelling in het Letterenhuis te Antwerpen. Zij ontwierp de lay-out en de coverillustraties van de zes reeds verschenen Tiecelijnjaarboeken. Deze zes covers vormen een kunstwerk op zich. In 2013 creëerde ze voor het Reynaertgenootschap een eigenzinnig en unieke editie van het ‘graphic poem’ ‘De tweede wolvin’, een gedicht dat ze eerder op vraag van het Reynaertgenootschap schreef (gelimiteerde oplage (200 ex.) met diverse eigen ‘hand made’ accenten) en dat later dit jaar in de Poëziekrant zal gepubliceerd worden. 

 

Het nieuwe logo is speels, creatief en beweeglijk en ligt in de lijn van de vormgeving van de jaarboeken sinds 2008. Lies speelt al jarenlang met tinten van grijs en oranjerood. In het logo zien we een zeer beweeglijke vos met een opvallend (mensen)oog. De kunstenares slaagde in haar opdracht: een logo ontwerpen met de volledige (lange!) naam van het Reynaertgenootschap. De schuine lijn is al jaren in de vormgeving van de jaarboeken aanwezig. Het logo bestaat in enkele varianten (‘crom ende menechfoude’, zoals Reynaerts paden en streken).

Het nieuwe logo zal verspreid worden op vele dragers: nieuw briefpapier, 10.000 enveloppes, 2 banners, 1000 documentenmapjes en een eigen postzegel (op een eerste oplage van slechts 500 exemplaren). Het zal het binnenkort ook op de website zien verschijnen, in onze digitale handtekening en op onze Facebookpagina. Het aantal dragers wordt nog uitgebreid met onder andere stickers en leeswijzers.