You are here

e-brief 2006 - Nr. 11

Beste Reynaertliefhebber,

 

0. INLEIDING

Het venijn zit soms in de staart. In de staart van 2006 ontdekten wij kort na de verzending van de Belgische en de buitenlandse (m.u.v. Nederland) exemplaren van Tiecelijn dat in bepaalde nummers een katern dubbel gedrukt is en een andere in de plaats daarvan ontbreekt.
Meteen kunnen wij u in deze extra nieuwsbrief nog het laatste Reynaertnieuws van 2006 melden...

 

1. FOUT GEDRUKTE TIECELIJNEXEMPLAREN

Ondanks een aantal steekproeven die wij bij elke verzending nemen, blijkt dat bij de zending (nr. 19/4) die vanmorgen is gepost (en die u dus nog niet ontvangen heeft) een beperkt aantal Tiecelijntjes foutief is gedrukt. Wij schatten minder dan 10%. In deze misdrukken gaat het van pagina 392 naar pagina 409 en na 424 begint 409 opnieuw. De pagina's 393-408 ontbreken (met o.a. het haasje van Dürer).
Indien u een misdruk ontvangt, gelieve ons dan een mailtje te sturen. Wij zenden u dan een correct gedrukt exemplaar.
De Nederlandse abonnees hoeven niets te vrezen. Hun omslag is geopend vóór de verzending en gecontroleerd.

 

2. REYNAERT VANDAAG OP OMROEP ZEELAND

Wij meldden reeds dat tijdens het Holland Animation Film Festival te Utrecht (van 1-5 november) de gerestaureerde antisemitische film Van den vos Reynaerde (1941-1943) van de Nederlandse regisseur Egbert van Putten werd vertoond (volledige lengte 13 min.). De Nederlandse media berichtten hierover toen uitvoerig (o.a. het NOS-journaal). Vandaag, donderdag 28 december 2006, besteedt Omroep Zeeland Televisie ruim aandacht aan de Reynaertanimatiefilm. De uitzending begint om 18 uur met het NOS-journaal, gevolgd door het eigen nieuwsprogramma van Omroep Zeeland. De Reynaertreportage komt wellicht rond 18.30 uur en wordt overigens de hele avond en nacht elk uur herhaald (tot 9 uur vrijdagmorgen). De uitzending is eveneens te volgen via www.omroepzeeland.nl.

 

3. TOT SLOT

Indien u deze nieuwsbrief niet verder wenst te ontvangen, is een eenvoudig mailtje voldoende.
Suggesties voor deze nieuwsbrief en Reynaertberichten via info@reynaertgenootschap.be
Heeft u reeds een e-kijkje genomen op www.landvanreynaert.com?

Samenstelling: Rik van Daele


Uitgever: Vzw Reynaertgenootschap
Nijverheidsstraat 32
9100 Sint-Niklaas
Tel en Fax: 03 777 90 15
www.reynaertgenootschap.be