You are here

e-brief 2010 - Nr. 8

Tiecelijn 23. Jaarboek 3 van het Reynaertgenootschap, werd op zondag 14 november in Sint-Niklaas voorgesteld in aanwezigheid van 90 geïnteresseerden. De lezing van Egbert Barten en de voordracht van René Broens werden sterk gesmaakt. Jack Van Peer ontving het eerste exemplaar. Het boek werd opgedragen aan de onlangs overleden Reynaertliefhebber en -verzamelaar Wim Gielen. De eerste reacties op de nieuwe Tiecelijn zijn bijzonder positief.


1. VERZENDING TIECELIJN 23

Tijdens de voorstelling ontvingen de aanwezigen het nieuwe jaarboek. Ondertussen zijn ook de buitenlandse abonnees (Nederland, Frankrijk, Duitsland, Verenigd Koningrijk, Zwitserland en Japan) reeds verzonden. In de volgende week worden de exemplaren van de binnenlandse leden 2010 met de post verzonden (als brief/gewone leden of als pakje/steunende leden: zij ontvangen in dezelfde zending de Ysengrimusvertaling van Mark Nieuwenhuis uit 1997). Ook de auteurs mogen hun exemplaren binnenkort verwachten. Persmensen die een recensie-exemplaar wensen kunnen ons dat melden op info@reynaertgenootschap.be.


2. RECENSIE VAN VAN DEN VOS REYNAERDE. DE FEITEN

In de culturele bijdrage Gulliver van het Nederlands Dagblad van vrijdag 5 november verscheen een uitvoerige en lovende bijdrage over het recente boek van Rudi Malfliet, waarin ook de mening van Frits van Oostrom wordt vermeld. Het omslagartikel ‘De eeuwige streken van Reintje de Vos’ is van de hand van Rien van den Berg. Zie http://www.nd.nl/service/abonneeservice/digitale-diensten.


3. NIEUWE REYNAERTPUBLICATIE

Binnenkort verschijnt van de Nederlandse kunstenaar Theo van de Goor Het tekeningenboek “Van den Vos Reinaerde” (Varik, De Weideblik, 2010). De uitgave, met een voorwoord van Ton den Boon, bevat circa 100 Reynaerttekeningen. Het Middelnederlandse gedicht wordt in beelden verhaald. Reeds in 2001 werd de kunstenaar gegrepen door het epos. Het heeft hem niet meer losgelaten. Meer dan een jaar heeft hij aan de reeks gewerkt en het resultaat rolt eind 2010 in 500 exemplaren van de persen. Het formaat is 15 x 20 cm, de intekenprijs is 20 euro. U kunt uw bestelling sturen naar Antiquariaat Secundus, Peter Everaers, Notendijk 7 in NL- 4583 SV Ter Hole of mailen naar secundus@zeelandnet.nl.


4. TOT SLOT

Bent u actief op Facebook? Word dan fan van het Reynaertgenootschap: http://www.facebook.com/pages/Reynaertgenootschap-vzw/368312377681.
Ook zonder fan te worden kunt u ons toch even bezoeken; via de bovenstaande link kan u de foto’s van de nieuwe cover en van de boekvoorstelling in Sint-Niklaas bekijken.

Uitschrijven kan via een mailtje info@reynaertgenootschap.be.
Suggesties eveneens via dit adres.

Verwante sites:
http://www.tov.be/waasland/reynaert.aspx?id=76130
http://erfgoedcelwaasland.be

Categorie: