You are here

e-brief 2010 - Nr. 7

Op de Antwerpse Boekenbeurs krijgt de graphic novel van Marc Legendre en René Broens deze week (donderdag 11 november) nog een tweede officiële voorstelling. Het Reynaertgenootschap heeft nog enkele gratis kaarten voor deze manifestatie. Indien u de presentatie niet kunt meemaken, dan kunt u Broens aan het werk zien op zondag 14 november in Sint-Niklaas wanneer het nieuwe jaarboek van het Reynaertgenootschap aan u wordt voorgesteld.

1. REYNAERT DE VOS OP 11 NOVEMBER OP DE BOEKENBEURS

Op donderdag 11 november a.s. van 14 tot 14.25 uur vindt tijdens de Boekenbeurs in het Bouwcentrum te Antwerpen een tweede voorstelling plaats van Reynaert de Vos van illustrator Marc Legendre en auteur/scenarist René Broens (Uitgeverij Atlas, 2010). Wij hebben nog enkele kaarten ter beschikking (die u bovendien een lange wachttijd aan de kassa’s kunnen besparen) voor de voorstelling van Reynaert de Vos. U wordt verwacht om 14 uur in de Gele Zaal. René Broens wordt geïnterviewd door zijn echtgenote en auteur Mieke de Loof (die deze week genomineerd werd voor De diamanten kogel voor de beste misdaadroman 2010). Broens zal ook een stuk uit zijn Reynaertbewerking ten gehore brengen. Zie:
http://www.boekenbeurs.be/boekenverdieping/reynaert-de-vos-van-schurk-tot-antichrist
De zes eerste mailers ontvangen van ons per kerende 2 tickets.
Nog een aardige bijzonderheid: ook Kisling en Verhuycks roman De duim van Alva is genomineerd voor De diamanten kogel 2010. Van dit werk verschijnt in Tiecelijn 23 een recensie van Yvan de Maesschalck. Zie verder: http://mededelingen.over-blog.com/article-nominaties-de-diamanten-kogel-2010-59985007.html

2. VOORSTELLING TIECELIJN 23 OP ZONDAG 14 NOVEMBER

Graag nodigen wij u uit op de officiële voorstelling van Tiecelijn 23. Jaarboek 3 van het Reynaertgenootschap. De voorstelling vindt plaats op zondag 14 november 2010 om 11 uur in de Stedelijke Openbare Bibliotheek van Sint-Niklaas, Hendrik Heymanplein 3, nabij de Grote Markt. Op het programma staan een lezing van de Nederlandse filmhistoricus Egbert Barten over de antisemitische Reynaertverfilming van Egbert van Putten (1943) naar een boek van Robert van Genechten uit 1941 én Reynaertvoordracht door René Broens. Na de presentatie biedt het Reynaertgenootschap u een glas aan. Graag verzoeken wij uw komst te melden via e-mail (rik.vandaele@online.be) of telefonisch (00 32 (0)3 777 90 15), zodat wij uw jaarboek kunnen klaarleggen. Dat bespaart ons verzendingskosten en maakt ons een ontmoeting rijker.
U kunt uw bezoek combineren met de tentoonstellingen Our Soldiers (over het lot van de Nieuw-Zeelandse soldaten in Wereldoorlog I met werk van o.a. graficus Veerle Rooms en de dichters Willem Persoon en Tony Rombouts) en Coup Lanoye (verlengd, met citaten uit de drie autobiografische romans van Tom Lanoye) in de Bib van Sint-Niklaas. U kunt in het Sint-Niklase neogotische stadhuis ook de expositie Christmas Days van de wereldvermaarde bloemenkunstenaar Daniël Ost bezoeken. Meer info op:
http://www.sint-niklaas.be/vrije-tijd/evenementen/dani%C3%ABl-ost-christmas-days-het-stadhuis-van-sint-niklaas.

3. TOT SLOT

Bent u actief op Facebook? Word dan fan van het Reynaertgenootschap:
http://www.facebook.com/pages/Reynaertgenootschap-vzw/368312377681.

Uitschrijven kan via een mailtje info@reynaertgenootschap.be.
Suggesties eveneens via dit adres.

Verwante sites:
http://www.tov.be/waasland/reynaert.aspx?id=76130
http://erfgoedcelwaasland.be

Categorie: